A következő napokban is folytatódik a kánikula, jelentős felfrissülésre továbbra sem számíthatunk. A meleg mellé ma nedvesség is érkezik, így átmenetileg fokozódik a fülledtség, növekszik a zápor, zivatarhajlam. 
A nappali hőmérséklet a felhőzet és csapadék függvényében tág határok között változik majd. A gyengén felhős, napos helyeken, illetve időszakokban továbbra is 30 fok fölé melegszik a levegő, míg a tartósan felhős, záporos tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb lesz. 

Holnap még előfordulhat egy-egy zápor, vagy zivatar, majd a hétvégén szárazabbra és az eddigieknél is melegebbre fordul az idő 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

csütörtök.jpg

Csütörtök: napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak, szórványosan várható zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. Az északkeleti szél megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A délutáni órák hőmérséklete 29-32 fok között alakul, az alacsonyabb értékeket a felhősebb, záporos helyeken, illetve időszakokban mérhetjük. Késő estére 24-26 fok közé csökken a hőmérséklet. 

péntek.jpg

Péntek: a napsütés mellett időnként erősebben is megnövekedhet a felhőzet és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Néhol felhőszakadás, jégeső sem kizárt. Az északkeleti szél megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A hajnali órák hőmérséklete 20-22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30-32 fok között alakul. 

szombat.jpg

Szombat: többnyire napos, száraz idő várható, helyenként azonban átmenetileg megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 19-21 fok között alakul. A délutáni órákra 30-33 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig folytatódik a kánikula, átmeneti felfrissülés csak a zivatarok környezetében lehetséges. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kánikula, meleg, zápor, zivatar, időjárás