A következő napok időjárását már egy anticiklon alakítja, a jelentős változásokat okozó frontok elkerülik térségünket. Egyre szárazabb levegő érkezik fölénk, így csökken a fülledtség és a zivatarhajlam, az eddigieknél több napsütésre számíthatunk. A nappali hőmérsékletek kezdetben még a kellemes, 26-28 fok közötti tartományban maradnak. Szerdától azonban az anticiklon fölé már afrikai eredetű, melegebb levegő érkezik, így tovább erősödik a nappali felmelegedés, beköszönt a kánikula.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

hétfő.jpg

Hétfő: változóan gomolyfelhős, többnyire napos idő várható, zápor, zivatar már csak elvétve fordulhat elő. Az északkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 26-28 fok között alakul. Késő estére 23-25 fok közé hűl a levegő. 

kedd.jpg

Kedd: a hosszabb napos időszakok között átmenetileg megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és néhol zápor, zivatar is kialakulhat. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 18-20 fok között alakul. A délutáni órákra 26-28 fok közé melegszik a levegő. 

szerda.jpg

Szerda: napos, száraz idő várható, csak kevés gomolyfelhő jelenhet meg az égen. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 18-20 fok közé hűl a levegő. A délutáni órákra 28-30 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: csütörtökig tovább melegszik a levegő, kánikulai melegre számíthatunk. Pénteken azonban már egy hidegfront érkezése valószínű, amely mögött a hétvégére jelentősen felfrissül a levegő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: napsütés, száraz, nyár, meleg, időjárás