Déli áramlással továbbra is meleg levegő érkezik fölénk, így folytatódik az évszakos átlagnál jóval melegebb, nyárias idő. Az éjszakák enyhék lesznek, többnyire 10 fok feletti minimum hőmérsékletek várhatók, napközben pedig 30 fok közelébe melegszik a levegő. A meleg mellé már kissé nedvesebb levegő is érkezik, ennek hatására labilissá válik felettünk a légkör. A kezdeti napos idő után a délutáni órákban erős gomolyfelhő képződés várható és szórványosan egy-egy hűsítő zápor, zivatar is kialakulhat. Kisebb körzetekben felhőszakadás, jégeső sem kizárt. Változás a jövő hét elején sem várható, folytatódik a kissé változékony, fülledt meleg idő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Vasárnap: a hosszabb napos időszakok mellett időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet és főleg a délutáni, kora esti órákban szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat. A délutáni órák hőmérséklete 26-28 fok között alakul. Késő estére 20 fokig hűl a levegő.

null

Hétfő: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, a délutáni, kora esti órákban szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A délutáni maximum hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak.

null

Kedd: a napos időszakok mellett időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, zápor, zivatar azonban csak néhol fordulhat elő. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A délutáni maximum hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét végéig folytatódik a változékony, nyárias idő. Jelentős lehűlés nem várható, záporok, zivatarok azonban továbbra is előfordulhatnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: április, zivatar, időjárás