A következő napokban egy anticiklon alakítja időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok messze elkerülik térségünket. A felhőoszlató, leszálló légmozgások hatására napos, száraz idő várható, legfeljebb kevés gomolyfelhő jelenhet meg az égen. Az éjszakák kissé hűvösebbek lesznek, napközben azonban kevéssel 20 fok feletti maximum hőmérsékletek várhatók.

Szombattól ismét délire fordul felettünk az áramlás, amellyel több hullámban egyre melegebb levegő érkezik fölénk. Erősödik a nappali felmelegedés, a hétvégére visszatérnek a kora nyárias hőmérsékletek.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Csütörtök: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. Az északkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 21-23 fok között alakul. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: túlnyomóan napos, száraz idő várható, csak kevés gomolyfelhő jelenhet meg az égen. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 7-10 fok közé hűl a levegő, a délutáni órák hőmérséklete 21-23 fok között alakul. 

null

Szombat: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A délutáni órákra 22-24 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén és a jövő hét első felében is folytatódik a többnyire napos, száraz, egyre melegebb idő, kedden azonban átmenetileg növekszik a zápor, zivatarhajlam. A hét második felében jelentős csapadék kíséretében lehűlés valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: április, tavasz, időjárás