Nedves léghullámok érkeznek fölénk, így a következő néhány napban változékonyabbra, felhősebbre fordul az idő, csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Szórványosan bármelyik nap előfordulhat eső, zápor, esetleg zivatar, de nagy területre kiterjedő, kiadós csapadék továbbra sem várható. A kevesebb napsütés miatt kissé mérséklődik a nappali felmelegedés, de még így is melegebb lesz az átlagosnál.

Szerdától már szárazabb, frissebb levegő érkezik fölénk, ennek köszönhetően csökken a csapadékhajlam, egyre nagyobb területen süthet ki a nap. A nappali hőmérsékletekben nem lesz lényeges változás, az éjszakák azonban az eddigieknél hűvösebbek lesznek. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

 

null

Hétfő: többnyire felhős idő várható, csak rövid időszakokra bukkanhat elő a nap. Szórványosan várható eső, zápor. A délutáni órákban néhol zivatar is kialakulhat. A délkeleti szél élénk, néhol erős lesz. A délutáni órákra 19-21 fok közé melegszik a levegő. A késő esti órák hőmérséklete 16-18 fok között alakul. 

 

null

Kedd: többnyire erősen felhős idő várható, legfeljebb átmeneti felszakadozások lehetnek. Szórványosan várható kisebb eső, futó zápor. Néhol zivatar is kialakulhat. A délkeleti, keleti szél megélénkül, időnként megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 12-14 fok között alakul. A délutáni órákra 18-20 fok közé melegszik a levegő. 

 

null

Szerda: eleinte még előfordulhatnak erősen felhős tájak, majd egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A délutáni órákra 20-22 fok közé melegszik a levegő. 

 

null

Távolabbi kilátások: csütörtöktől a jövő hét elejéig többnyire napos, száraz idő várható, legfeljebb elvétve fordulhat elő jelentéktelen zápor. Eleinte kissé mérséklődik a nappali felmelegedés, majd a hétvégén már ismét 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: előre, szalinay, időjárás