Délire fordul felettünk az áramlás, amellyel az eddigieknél enyhébb léghullámok árasztják el térségünket. A hétvégén tovább gyengül az éjszakai lehűlés, napközben pedig egyre nagyobb területen mérhetünk 10 fok körüli maximum hőmérsékleteket. Időnként kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk, így a több-kevesebb napsütés mellett erősebben megnövekszik a felhőzet és néhol jelentéktelen eső, futó zápor is előfordulhat. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat futó zápor. A déli, délkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 7-9 fok között alakul. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: erősen felhős és rövid napos időszakok váltakoznak, csapadék nem valószínű. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete -3,-1 fok között alakul. A délutáni órákra 8-10 fokig melegszik a levegő. 

null

Hétfő: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat kisebb eső, futó zápor. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete -2, 0 fok között alakul. A délutáni órákra 8-10 fok közé emelkedik a hőmérséklet. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét szerdáig további enyhülés várható, majd ezt követően egy gyenge hidegfront hatására kissé visszaesik a hőmérséklet. Húsvétra azonban erős felmelegedés valószínű, egyre inkább 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: március, felmelegedés, időjárás