Továbbra is nedves levegő érkezik fölénk, így folytatódik a többnyire erősen felhős, vagy borult idő, legfeljebb rövid időszakokra szakadozhat fel a felhőzet. Ma elszórtan, majd holnap valamivel többfelé valószínű kisebb eső, az időszak végén havas eső, hószállingózás, de nagyobb területre kiterjedő jelentős csapadék nem várható. 

Kelet, északkelet felől hidegebb léghullámok érkeznek fölénk, így napról-napra tovább csökken a hőmérséklet, vasárnap már az évszakos átlagnak megfelelő hőmérsékletű idő várható. A beáramló hideg levegő egyre szárazabb lesz, így a hét utolsó napján már felszakadozik a felhőzet, akár több órás napsütés is előfordulhat.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Péntek: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, csak átmenetileg szakadozhat fel a felhőzet. Elszórtan előfordulhat kisebb eső, szitálás. Az északkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 4-6 fok között alakul. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő. 

null

Szombat: folytatódik a borongós idő, legfeljebb átmenetileg szakadozhat fel a felhőzet. Szórványosan várható kisebb eső, havas eső. A késő esti óráktól akár gyenge hóesés is előfordulhat. Az északkeleti szél élénk, néhol erős lesz. A hajnali órák hőmérséklete 2-4 fok között alakul. A délutáni órákra 3-5 fok közé enyhül a levegő. 

null

Vasárnap: eleinte még előfordulhatnak felhős területek, helyenként kisebb hószállingózás is kialakulhat, majd napközben egyre több napsütésre számíthatunk. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete -2, 0 fok között alakul. A délutáni órákra 1-3 fok közé enyhül a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: hétfőig, keddig folytatódik a hideg idő, majd ezt követően újabb enyhülés valószínű. Eleinte napos, száraz idő várható, majd a jövő hét közepétől ismét növekszik a csapadékhajlam. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: január, tél, időjárás