A következőkben az Északnyugat-Európa felett örvénylő ciklonok előoldali, meleg áramlásába kerülünk. Délnyugatira fordul felettünk az áramlás amellyel több hullámban egyre enyhébb levegő érkezik fölénk. Az ünnepek alatt további felmelegedésre, szinte kora tavaszias időre számíthatunk. Éjszakánként még 0 fok közelébe hűlhet a levegő, napközben azonban már 10 fok körüli, sőt kedden akár 12-13 fokos maximum hőmérsékletek is előfordulhatnak majd. 

Többnyire száraz levegő érkezik fölénk, így a napsütésé lesz a főszerep, legfeljebb kisebb körzetekben lehetnek erősen felhős, vagy tartósan ködös időszakok. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null
 

Vasárnap: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 8-10 fok között alakul. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő. 

 

null

Hétfő: többnyire napos idő várható, legfeljebb néhol növekedhet meg átmenetileg a felhőzet. Kisebb körzetekben tartósan ködös időszakok is előfordulhatnak. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete -2, 0 fok között alakul. A délutáni órákra 7-10 fok közé melegszik a levegő. 

null
 

Kedd: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul. A délutáni órákra 10-12 fokig melegszik a levegő. 

 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében folytatódik az átlagosnál enyhébb idő, átmeneti kisebb lehűlés csütörtökön, pénteken valószínű. A hűvösebb periódus alatt többfelé várható eső, zápor. Az év utolsó napjaiban ismét 10 fok közelébe emelkedhet a hőmérséklet.

Áldott karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónknak! 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: előre, szalinay, időjárás