A következő napokban megszűnik a hideg levegő utánpótlása, nyugat felől már valamivel enyhébb, kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk. Az eddigieknél több lesz felettünk a felhő és szórványosan kisebb hószállingózások, gyenge esők is előfordulhatnak, de számottevő csapadék nem valószínű. Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, holnap már 5 fok körüli maximum hőmérsékletek várhatók. 

Szombaton már egy hidegfront okoz felhőátvonulásos, szeles időt. Számottevő csapadék azonban nem várható és a hőmérsékletekben sem lesz kényeges változás. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

 

null

Csütörtök: gyakran lesz erősen felhős az ég, inkább csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Szórványosan várható hószállingózás, gyenge havas eső, eső. A délnyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul. Késő este 0,+2 fok körüli hőmérsékletek várhatók. 

 

null

Péntek: többnyire felhős idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Elszórtan előfordulhat kisebb eső, futó zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 0 fok körül alakul. Kora délutánra 4-6 fok közé enyhül a levegő. 

 

null

Szombat: napközben felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. A hajnali órák hőmérséklete 0,+2 fok között alakul. A délutáni órákra 4-6 fok közé enyhül a levegő.

 

null

Távolabbi kilátások: vasárnaptól délnyugatira fordul felettünk az áramlás, amellyel több hullámban egyre enyhébb levegő árasztja el térségüket. Jelentős felmelegedés kezdődik, az ünnepek alatt már 10 fok körüli nappali hőmérsékletek várhatók. Az enyhe idő a két ünnep között is folytatódhat. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: előre, szalinay, időjárás