A jelentős változásokat okozó frontok elkerülik térségünket, így folytatódik az eseménytelen, az átlagosnak megfelelő hőmérsékletű idő. Éjszakánként -5 fok közelébe hűl a levegő, míg napközben kevéssel fagypont feletti hőmérsékletek várhatók. 

Holnap egy gyenge melegfront érinti hazánkat, ezért több lesz felettünk a felhő, de számottevő csapadék továbbra sem várható, legfeljebb elszórtan alakulhat ki hószállingózás, gyenge havas eső. Péntekre egy árnyalattal enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, így kissé már erősödik a nappali felmelegedés.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat hószállingózás. Az északnyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 0,+2 fok között alakul. A késő esti órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. 

null

Csütörtök: többnyire felhős idő várható, csak rövid napos időszakok fordulhatnak elő. Elszórtan kialakulhat kisebb hószállingózás, gyenge havas eső, esetleg eső. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete -4,-2 fok között alakul. A délutáni órákra 1-3 fok közé enyhül a levegő. 

null

Péntek: többnyire erősen felhős idő várható, rövid napos időszakok azonban bárhol előfordulhatnak majd. Elszórtan kialakulhat kisebb eső, futó zápor. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete -1,+1 fok között alakul. A délutáni órákra 4-6 fok közé enyhül a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén már enyhébb levegő érkezik fölénk, így fokozatosan mérséklődik az éjszakai lehűlés és kissé erősödik a nappali felmelegedés. Az enyhülés az ünnepek alatt is folytatódik, helyenként már 10 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Jelentős csapadék továbbra sem valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: december, hideg, időjárás