A következő napokban is folytatódik a változékony, összességében az átlagosnál enyhébb idő. A hétvégi hidegebb idő után, holnaptól egy ciklon előoldali, meleg áramlásába kerülünk. Délnyugatira fordul felettünk az áramlás, amellyel igen enyhe léghullámok érkeznek fölénk. Gyors melegedés kezdődik, hétfőn már 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 
Kedden tetőzik az enyheség, a déli órákban akár 15-17 fokos csúcs hőmérsékletek is előfordulhatnak majd. Eleinte még lehet kevés napsütés, majd egy közelgő hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet és estétől már eső, zápor is előfordulhat. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, erősebb felhőzetnövekedés az esti órákban valószínű. A délnyugatira forduló megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 2-4 fok között alakul. Késő este 1-3 fok közötti hőmérsékletek várhatók. 

null

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett kevés napsütésre is számíthatunk. Néhol kialakulhat kisebb eső, futó zápor. A délnyugati szél erős, néhol viharos lesz. A hajnali órák hőmérséklete 0,+2 fok között alakul. A délutáni órákra 12-14 fok közé melegszik a levegő. 

null

Kedd: eleinte még lehet kevés napsütés, majd a délutáni órákban erősebben megnövekszik a felhőzet és helyenként már eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél erős, időnként viharos lesz. A hajnali órák hőmérséklete 8-10 fok között alakul. A délutáni órákra 15-17 fok közé melegszik a levegő, de kisebb körzetekben még ennél is melegebb lehet.

Távolabbi kilátások: a jövő hét végéig folytatódik a változékony, az átlagosnál enyhébb idő. A hétvégéhez közeledve kissé csökken a hőmérséklet. 

null

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: december, tél, időjárás