A hazánktól délre elhelyezkedő ciklon áramlási rendszerében kissé nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, így a következő napokban is folytatódik a változékony, nagyrészt erősen felhős idő. Gyengén felhős időszakok legfeljebb a megye északi, északkeleti határán fordulhatnak majd elő. Eleinte csak néhol, majd holnap már valamivel többfelé alakulhat ki kisebb eső, zápor. 

Szombaton egy gyenge hidegfront éri el térségünket, így átmenetileg megvastagszik felettünk a felhőzet és egyre többfelé várható eső, zápor. Nagy mennyiségű csapadék azonban ezúttal sem várható. A megerősödő északnyugati széllel 1-2 fokkal hidegebb levegő érkezik fölénk, jelentős lehűlésre tehát nem kell számítanunk. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null
 

Csütörtök: többnyire felhős idő várható, csak kisebb körzetekben süthet ki rövid időre a nap. Néhol előfordulhat kisebb eső, szitálás. Az északkeleti szél kissé megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 5-7 fok között alakul. Késő estére 4-6 fok közé hűl a levegő. 

 

null

Péntek: erősen felhős, vagy borult idő várható, csak néhol bukkanhat elő rövid időre a nap. Eleinte csak néhol, majd napközben már többfelé várható gyenge eső, vagy zápor. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 4-6 fok között alakul. A délutáni órákra 7-9 fok közé enyhül a levegő. 

 

null

Szombat: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, legfeljebb az esti óráktól szakadozhat fel néhol a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 4-6 fok között alakul. A délutáni órákra 6-8 fok közé enyhül a levegő. 

 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig folytatódik a mostanihoz hasonló idő, majd a hét második felében enyhülés veszi kezdetét, egyre inkább 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A felhős időszakok mellett már több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: előrejelzés, szalinay, időjárás