Nyugati, délnyugati áramlással váltakozó nedvességtartalmú, többnyire enyhe léghullámok érkeznek fölénk, így folytatódik a változékony, az átlagosnál néhány fokkal enyhébb idő. Időnként gyenge frontok érinthetnek bennünket, ilyenkor átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, jelentéktelen csapadék azonban csak néhol fordulhat elő.

Az éjszakák már többnyire fagymentesek lesznek, napközben pedig 15 fok körüli maximum hőmérsékletek várhatók. Szombat virradóra nagy területen képződik köd, amely a mélyebben fekvő, zárt völgyekben akár tartósabban is megmaradhat. Ezeken a helyeken 10 fok körüli nappali hőmérsékletek várhatók.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Péntek: eleinte még előfordulhat kisebb eső, zápor, majd napközben felszakadozik a felhőzet és felhőátvonulásos idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 13-15 fok között alakul. Késő estére 5-8 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: változóan felhős, napos idő várható, kisebb körzetekben azonban tartósan ködös, ködfelhős időszakok is előfordulhatnak majd. Csapadék nem várható. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul, de szélcsendes helyeken fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13-15 fok között alakul, de a felhős, ködös tájakon nem lesz melegebb 10 foknál. 

null

Vasárnap: napközben változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Kisebb körzetekben tartósan ködös, illetve erősen felhős időszakok is előfordulhatnak majd. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 4-6 fok között alakul. A délutáni órákra 15-18 fok közé melegszik a levegő. A 15 fok feletti értékeket a tartósan napos tájakon mérhetjük majd. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején kissé nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, így több lesz felettünk a felhő, kisebb csapadék azonban csak elszórtan fordulhat majd elő. Jelentős lehűlés nem várható, legfeljebb 1-2 fokkal esik vissza a hőmérséklet. 

null

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: november, ősz, időjárás