A szép időt okozó anticiklon a következő napokban sem változtatja helyzetét, így folytatódik az előző napokban megszokott kellemes kora őszies idő. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően továbbra a napsütésé lesz a főszerep, legfeljebb kisebb körzetekben növekedhet meg tartósabban a fátyolfelhőzet. 

A gyenge légmozgás miatt éjszakánként pára, illetve ködfoltok képződhetnek, ezek nagy része azonban még a reggeli, vagy kora délelőtti órákban feloszlik. A megemelkedett ködből helyenként rétegfelhőzet képződik, ami erősen szűrheti majd a napsütés.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Csütörtök: többnyire gyengén felhős napos idő várható, csak kevés helyen maradhat meg tartósan az éjszaki órákban képződött köd. A délnyugati szél gyenge lesz. A délutáni órák hőmérséklete 21-23 fok között alakul. Késő estére 13-15 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: nagyrészt napos idő várható, csak néhol növekedhet meg tartósabban a fátyolfelhőzet. A szél továbbra is gyenge lesz. A hajnali órák hőmérséklete 7-9 fok között alakul. A délutáni órákra 20-22 fok közé melegszik a levegő. 

null

Szombat: változóan felhős, napos idő várható, csak kisebb körzetekben lehet tartósabban felhős az ég. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 7-9 fok között alakul. A délutáni órákra 20-22 fok közé melegszik a levegő, ennél hűvösebb csak az erősen felhős tájakon lesz. 

Távolabbi kilátások: vasárnap délután egy hidegfront csapadékzónája éri el térségünket, amely a hétfői nap időjárását is meghatározza majd. Egyre többfelé várható eső, zápor és jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Újabb enyhülés a jövő hét közepéig nem valószínű. 

null

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: őszi, meleg, időjárás