Blokkoló anticiklon alakítja időjárásunkat, a változásokat okozó frontok még napokig elkerülik térségünket. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően nagyrészt napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a fátyol, illetve gomolyfelhőzet. 

Holnaptól egy nyugati ciklon előoldali áramlásában néhány fokkal melegebb levegő érkezik fölénk, ennek hatására kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés, helyenként már 25 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

Éjszakánként egyre többfelé képződhetnek pára, illetve ködfoltok, melyek nagy része még a reggeli órákban feloszlik. A megemelkedett ködből azonban kisebb körzetekben rétegfelhőzet alakulhat ki, ezeken a tájakon kevéssel 20 fok alatt marad a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Vasárnap: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg tartósabban a fátyolfelhőzet. A délnyugati szél gyenge lesz. A délutáni órák hőmérséklete 21-23 fok között alakul. Késő estére 14-16 fok közé hűl a levegő.

null

Hétfő: túlnyomóan napos idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetelileg a fátyolfelhőzet. Kisebb körzetekben rétegfelhős, vagy tartósan ködös időszakok is előfordulhatnak majd. A szél gyenge lesz. A hajnali órák hőmérséklete 6-8 fok között alakul. A délutáni órákra általában 22-24 fok közé melegszik a levegő, de a rétegfelhős tájakon 20 fok várható. 

null

Kedd: többnyire napos idő várható, legfeljebb néhol növekedhet meg tartósabban a fátyolfelhőzet. Kis eséllyel ugyan, de néhol tartósan ködös időszakok is előfordulhatnak majd. A szél gyenge lesz. A hajnali órákra 6-8 fok közé hűl a levegő. A délutáni órák hőmérséklete többnyire 22-24 fok között alakul, a rétegfelhős, erősen párás tájakon 18-20 fok várható.

Távolabbi kilátások: a jövő hét péntekig folytatódik a kellemes idő, majd ezt a követően egy hidegfront hatására változékonyabbra, kissé hűvösebbre fordul az idő.

null

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: vénasszonyok nyara, ősz, időjárás