Újabb gyenge front érinti térségünket, így egyelőre nem nyugszik meg az idő, folytatódik az előző napokban megszokott változékonyság. Változóan napos, időnként és helyenként erősen felhős idő várható. Számottevő csapadék ugyan nem valószínű, gyenge esők, jelentéktelen futó záporok azonban bárhol előfordulhatnak majd. A hőmérsékletek eleinte elmaradnak majd az ilyenkor szokásostól, csak kevés helyen melegszik 15 fok fölé a levegő. 

Holnaptól azonban változás kezdődik időjárásunkban. Egy blokkoló magasnyomású képződmény, anticiklon épül ki a közelünkben, amely már megakadályozza a nyugati frontok közelünkbe jutását. A felhőoszlató, leszálló légmozgásoknak köszönhetően csendesebbre, naposabbra fordul az idő. Ezzel együtt erősödik a nappali felmelegedés, egyre inkább 20 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat jelentéktelen eső, vagy futó zápor. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A délutáni órákra 15-17 fokig melegszik a levegő. Késő estére 10-13 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 6-8 fok között alakul. A délutáni órákra 18-20 fok közé melegszik a levegő, a magasabb értékeket a naposabb tájakon mérhetjük majd. 

null

Csütörtök: változóan felhős, többnyire napos idő várható, csapadék sehol sem valószínű. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 6-8 fok között alakul. A délutáni órákra 20-22 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén és és a jövő hét elején is folytatódik a kellemes, "vényasszonyok nyara" jellegű idő.

null

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: ősz, október, időjárás