A következő napokban egy magassági hideg légcsepp alakítja időjárásunkat, így meglehetősen változékony időre számíthatunk. A hideg örvény ismét nedvesebb levegőt szállít fölénk, így többnyire a felhőké lesz a főszerep, rövid napos időszakok azonban bárhol előfordulhatnak majd.

Ma csak elszórtan, majd a jövő hét elején már valamivel nagyobb területen alakulhatnak ki esők, záporok, de lesznek helyek amelyek ezúttal is kimaradnak majd a csapadékhullásból.

A hőmérsékletek a felhőzet és csapadék függvényében alakulnak majd. A tartósan felhős, záporos helyeken nem lesz melegebb 15 foknál, ezzel szemben a gyengén felhős, naposabb tájakon 20 fok közeli csúcs hőmérsékletek is előfordulhatnak majd.

A napos, valamint az erősen gomolyfelhős, záporos tájak térben és időben is váltakozhatnak egymással. A lehulló csapadék mennyisége szeszélyes területi eloszlást mutat majd.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Vasárnap: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett kevés napsütésre is számíthatunk. Elszórtan várható kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 17-19 fok között alakul, de a tartósan felhős, záporos tájakon nem lesz melegebb 15 foknál. Késő estére 13-15 fok közé hűl a levegő.

Hétfő: gyakran lesz erősen felhős, vagy borult az ég, legfeljebb rövid napos időszakok fordulhatnak elő. Szórványosan várható eső, zápor. Az északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 9-11 fok között alakul. A délutáni órákra 17-19 fok közé melegszik a levegő.

Kedd: erősen felhős és rövid napos időszakok váltakoznak egymással, szórványosan várható eső, zápor. Néhol gyenge zivatar is előfordulhat majd. Az északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 11-13 fok között alakul. A délutáni órákra 18-20 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövő hét második felére megnyugszik az idő, többet láthatjuk a napot. Az éjszakák hűvösebbek lesznek, napközben azonban kevéssel 20 fok feletti hőmérsékletek várhatók.

Címkék: felhő, időjárás, változékony, ősz, eső, csapadék