Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé délies áramlással váltakozó nedvességtartalmú, kissé melegebb léghullámok érkeznek, így tovább erősödik a nappali felmelegedés.

A Dunántúl nagy részén túlnyomóan derült idő lesz, keleten pedig csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen várható eső, zápor, északkeleten esetleg még zivatar is lehet. Éjszaka már kevés lesz a felhő, északkeleten is megszűnik a csapadék.

0910_vas

Vasárnap eleinte túlnyomóan napos időre számíthatunk, majd délután nyugat felől megnövekszik a fátyol-, illetve a gomolyfelhőzet, és estefelé a Nyugat-Dunántúlon néhol zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A déli szél többfelé megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 25 és 30 fok között alakul.

Hétfőn még folytatódik a felmelegedés, változóan napos és felhős idő mellett a legmelegebb tájakon akár 33 fokot is mérhetünk, kedden azonban egy hidegfront miatt erős lehűlés veszi kezdetét, a maximumok már csak húsz fok körül alakulnak majd.

Címkék: késő nyár, szeptember, hidegfront, lehűlés, meleg, időjárás