Északnyugati áramlás alakult ki felettünk, amellyel több hullámban váltakozó nedvességtartalmú, kissé hűvös levegő érkezik fölénk, így a következő napokban is folytatódik a változékony, az ilyenkor szokásosnál frissebb idő. Kiterjedt, tartós csapadék ugyan nem valószínű, de az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből szórványosan futó záporok, zivatarok előfordulhatnak majd. Az éjszakák frissek lesznek, napközben pedig többnyire 25 fok közelébe melegszik a levegő.

Pénteken várhatóan megszűnik a hűvös levegő utánpótlása, lassú felmelegedés veszi kezdetét, a délutáni órák hőmérséklete már elérheti a 27-28 fokot.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Szerda: napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak egymással, szórványosan várható zápor, zivatar. Egy-egy zivatargócban felhőszakadás, jégeső is előfordulhat majd. Az északnyugati szél megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 24-26 fok között alakul. Késő estére 17-19 fok közé hűl a levegő.

Csütörtök: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan várható futó zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 14-16 fok között alakul. A délutáni órákra 23-25 fok közé melegszik a levegő.

Péntek: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 15-17 fok között alakul. A délutáni órákra 26-28 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a hétvégétől erős felmelegedés kezdődik, fokozatosan visszatér a hőség.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felfrissülés, enyhülés, nyár, hőség, kánikula, zápor, zivatar, csapadék, időjárás