Egy közelgő hidegfront előterében ma még igen meleg levegő érkezik fölénk, így folytatódik a hőség, a nappali hőmérsékletek továbbra is 35 fok közelében alakulnak majd. 

A hosszabb napos időszakok mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet és elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat majd.

Hétfőre további záporok, zivatarok kíséretében megérkezik fölénk a hidegfront. Az északnyugatira forduló széllel már frissebb levegő érkezik fölénk, így mérséklődik a nappali felmelegedés, de 30 foknál még nem lesz hűvösebb. Kedden is a hidegfront alakítja időjárásunkat, ezért folytatódik a változékony, esőkkel, záporokkal tarkított idő. További lehűlésre számíthatunk, a legmagasabb nappali hőmérsékletek már csak 23-25 fok között alakulnak majd.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Vasárnap: változóan felhős, napos idő várható. Az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan alakulhat ki futó zápor, vagy rövid ideig tartó zivatar. A változóirányú szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 33-35 fok között alakul. A késő esti órákra 26-28 fok közé enyhül a meleg.

null

Hétfő: a változóan, gyakran erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Többfelé valószínű zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat majd. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódik. A hajnali órák hőmérséklete 21-23 fok között alakul. A délutáni órákra 29-31 fok közé melegszik a levegő. 

null

Kedd: gyakran lesz erősen felhős az ég, inkább csak rövid napos időszakok fordulhatnak elő. Eleinte többfelé, majd a délutáni óráktól már csak szórványosan várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A hajnali órák hőmérséklete 18-20 fok között alakul. A délutáni órákra 23-25 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: csütörtökig még folytatódik a mérsékelten meleg nyári idő, majd ezt követően fokozatos felmelegedés kezdődik, a hétvégére visszatér a kánikula.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: nyár, hőség, kaposvár, időjárás