Északnyugat felől egy gyenge hidegfront érte el hazánkat, ennek hatására ma valamivel több lesz a gomolyfelhő, zápor, vagy zivatar azonban továbbra is csak elszórtan fordulhat majd elő. A hőmérsékletekben sem lesz lényeges változás, a délutáni órákban többnyire 27-29 fok közötti csúcs értékeket mérhetünk majd.

Holnapra egy árnyalattal frissebb léghullámok árasztják el térségünket, ezért kissé mérséklődik a nappali felmelegedés, de még így is 25 fok feletti maximum hőmérsékletekre számíthatunk. Eleinte még előfordulhatnak erősen felhős időszakok, majd csütörtökön már ismét a napsütésé lesz a főszerep.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor, vagy gyenge zivatar. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A délutáni órák hőmérséklete általában 27-29 fok között alakul, de a tartósan felhős tájakon 25-26 fok várható. Késő estére 21-23 fok közé hűl a levegő.

Szerda: a több-kevesebb napsütés mellett erősen felhős időszakokra is számíthatunk. Néhol előfordulhat kisebb zápor. Az északnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 15-17 fok között alakul. A délutáni órákra 25-27 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtök: túlnyomóan napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg kissé a fátyolfelhőzet. A déli, délkeleti szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 14-16 fok között alakul. A délutáni órákra 27-29 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: pénteken még folytatódik a meleg idő, de már egy újabb hidegfront közelíti meg térségünket, egyre többfelé várható zápor, zivatar. A hétvégére hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk, átmenetileg jelentősen felfrissül az idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: enyhül, nyár, felhő, változékony, kánikula, csapadék, front, eső, időjárás