Északnyugat felől egy hidegfront érte el hazánkat, amely holnapig meghatározza majd időjárásunkat. A megerősödő széllel napközben már szárazabb levegő érkezik fölénk, így felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az eddigiekhez képest jelentősen mérséklődik a nappali felmelegedés, a délutáni órákra már csak 22-24 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Holnap még folytatódik a hasonló idő, majd péntektől ismét délire fordul felettünk az áramlás, újabb felmelegedés veszi kezdetét.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Szerda: eleinte még előfordulhatnak erősen felhős tájak, majd napközben fokozatosan csökken a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az északnyugati szél megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 22-24 fok között alakul. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő.

Csütörtök: változóan felhős, többnyire napos idő várható. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A hajnali órák hőmérséklete 11-13 fok között alakul. A délutáni órákra 23-25 fok közé melegszik a levegő.

Péntek: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. A délkeletire forduló szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 11-13 fok között alakul. A délutáni órákra 25-27 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a hétvégén is folytatódik az igazi nyári idő, de a jelenlegi számítások szerint 30 fok fölé még nem melegszik a levegő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: frissül, felhő, enyhül, kánikula, változékony, eső, front, nyár, csapadék, időjárás