Egy ciklon áramlási rendszerében továbbra is meleg, váltakozó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek fölénk. Szombatig folytatódik az évszakos átlagnak megfelelő hőmérsékletű, vagy annál kissé melegebb idő.

Zápor, vagy zivatar elszórt jelleggel bármelyik nap előfordulhat majd, de nagy területre kiterjedő, tartós csapadék nem valószínű. Az éjszakák enyhék lesznek, napközben pedig kevéssel 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Csütörtök: a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, helyenként azonban tartósan felhős időszakok is előfordulhatnak majd. Legfeljebb néhol alakulhat ki futó zápor. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 20-22 fok között alakul. Késő estére 13-15 fok közé hűl a levegő.

Péntek: gyakran lesz erősen felhős az ég, inkább csak rövid napos időszakok fordulhatnak elő. Szórványosan várható zápor, néhol zivatar. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 9-11 fok között alakul. A délutáni órákra 19-21 fok közé melegszik a levegő.

Szombat: változóan felhős, napos idő várható, legfeljebb néhol fordulhat elő zápor, vagy zivatar. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 9-11 fok között alakul. A délutáni órákra 21-23 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: vasárnap már egy hidegfront közelíti meg hazánkat, hatására többfelé várható csapadék. A jövő hét közepéig az átlagosnál kissé hűvösebb idő várható, ezt követően azonban erős felmelegedés valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: enyhül, változékony, felhő, front, tavasz, eső, fagy, csapadék, időjárás