Egy hullámzó frontzóna alakítja időjárásunkat, ennek hatására sok lesz felettünk a felhő, legfeljebb néhol és rövid időszakokra süthet ki a nap. Jelentős csapadék nem várható, de kisebb esők, futó záporok bárhol előfordulhatnak majd. A megerősödő északnyugati széllel hűvösebb levegő áramlik fölénk, így kissé tovább mérséklődik a nappali felmelegedés.

Hétfőre elhagyja térségünket a frontzóna, mögötte pedig már szárazabb, több fokkal melegebb levegő érkezik fölénk. Több lesz a napsütés és fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, kedden már 20 fok körüli csúcs hőmérsékletekre számíthatunk.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Vasárnap: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, helyenként azonban átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Szórványosan várható kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 10-12 fok között alakul. A késő esti órákra 7-9 fok közé hűl a levegő.

null

Hétfő: változóan felhős, napos idő várható, legfeljebb elvétve fordulhat elő futó zápor. A nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 5-7 fok között alakul. A délutáni órákra 18-20 fok közé melegszik a levegő.

null

Kedd: túlnyomóan napos idő várható, csak kevés gomolyfelhő jelenhet meg az égen. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 5-7 fok között alakul. A délutáni órákra 19-21 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét péntekig marad az átlagosnál jóval melegebb idő, majd ezt követően egy hidegfront hatására kissé visszaesik a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: változékony, időjárás, tavasz