Északnyugati áramlással változó hőmérsékletű és nedvességtartalmú léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé. A következő napokban folytatódik a meglehetősen változékony, összességében az átlagosnak megfelelő hőmérsékletű, kora tavaszi idő.

Időnként kisebb-nagyobb kiterjedésű felhőzónák haladnak át felettünk, így tartós napsütésre ezek után sem számíthatunk. Számottevő csapadék ugyan nem várható, de kisebb esők, záporok bárhol és bármikor előfordulhatnak majd.

A hőmérsékletekben nem várható lényeges változás, napközben többnyire 10 fok körüli csúcs értékeket mérhetünk majd. Az erős, időnként viharos szél azonban rontja majd a hőérzetünket.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

csütörtök.jpg

Csütörtök: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat kisebb eső, futó zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 10-12 fok között alakul. Késő estére 4-6 fok közé hűl a levegő.

péntek.jpg

Péntek: erősen felhős és rövid napos időszakok váltakoznak egymással. Eleinte többfelé, majd a későbbiekben elszórtan várható eső, zápor. Az északnyugati szél erős, időnként viharos lesz. A hajnali órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul. A délutáni órákra 8-10 fokig melegszik a levegő.

szombat.jpg

Szombat: felhőátvonulások várhatók hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. A reggeli órák hőmérséklete 0,+2 fok között alakul. A délutáni órákra 9-11 fok közé melegszik a levegő.

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején további kismértékű lehűlésre számíthatunk. A nappali hőmérsékletekben nem várható lényeges változás, éjszakánként azonban a derült, szélvédett helyeken megjelennek a gyenge fagyok.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kora tavasz, szeszélyes, hidegfront, változékony, időjárás