A következő napokban is folytatódik a változékony, összességében az átlagosnál jóval enyhébb idő. Az átmeneti kisebb lehűlés után, holnaptól újabb változás kezdődik időjárásunkban. Egy ciklon előoldalán délnyugatira fordul felettünk az áramlás, amellyel több hullámban váltakozó nedvességtartalmú egyre enyhébb légtömegek érkeznek fölénk. Keddig fokozatos felmelegedés várható, az időjárás változékony jellege azonban megmarad. A több-kevesebb napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, de futó záporok csak elvétve alakulhatnak ki.

Hétfő hajnalban még előfordulhat gyenge fagy, majd ezt követően gyengül az éjszakai lehűlés. A legmagasabb nappali hőmérsékletek eleinte 10 fok körül, majd kedden már 15-17 fok között alakulnak majd.

Hétfő estétől egyre erősebb lesz a délnyugati szél, amely valamelyest csökkenti a hőérzetünket.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

vasárnap.jpg

Vasárnap: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 8-10 fok között alakul. A késő esti órákra 2-4 fok közé hűl a levegő. 

hétfő.jpg

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 0 fok körül alakul. A délutáni órákra 12-14 fok közé melegszik a levegő.

kedd.jpg

Kedd: eleinte változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, majd napközben erősebben megnövekszik a felhőzet, de csapadék az esti órákig még nem valószínű. A délnyugati szél erős, időnként viharos lesz. A reggeli órák hőmérséklete 5-7 fok között alakul. A délutáni órákra 15-17 fok közé melegszik a levegő.

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét végéig folytatódik a változékony, többnyire igen enyhe idő. Szerdán a nap első felében egy hidegfront halad át felettünk, ekkor többfelé számíthatunk esőre, záporra.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kezdődik, enyhülés, felmelegedés, tavasz, időjárás