A következő időszakban egyre inkább anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat. A jelentős változásokat okozó frontok mesze elkerülik térségünket, így folytatódik az eseménytelen, többnyire száraz idő.

Az időnként erősebben megnövekvő felhőzetből kisebb hószállingózás, futó hózápor is előfordulhat majd, számottevő csapadék azonban sehol sem várható.

A hőmérsékletek nagyjából az évszakos átlagnak megfelelően alakulnak.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Csütörtök: napközben többnyire erősen felhős idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Elszórtan előfordulhat hószállingózás. Az északkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 0 fok körül alakul. A késő esti órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő.

Péntek: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete -5,-2 fok között alakul, az alacsonyabb értékeket a derült, szélvédett helyeken mérhetjük majd. Helyenként sűrű köd is képződhet. A délutáni órákra 1-3 fok közé enyhül a levegő.

Szombat: változóan felhős, napos idő várható. A délkeletire forduló szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete -6,-4 fok között alakul. Helyenként sűrű zúzmarás köd is képződhet.A délutáni órákra 1-3 fok közé enyhül a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig folytatódik a mostanihoz hasonló, csendes, késő téli idő, majd ezt követően jelentős enyhülés kezdődik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fagy, lehűl, tél, felhő, eső, havazás, változékony, front, , csapadék, időjárás