Az Országos Meteorológiai előrejelzése alapján a kedd esti óráktól megyénkben és Kaposváron is egyre többfelé kezdődik jelentős csapadékhullás. Főként ónos eső várható, így szerda reggelig akár több milliméter vastag jégpáncél is kialakulhat a városban.

A komolyabb mennyiségű eső és a mínusz 1-2 fokos hőmérséklet azt eredményezheti, hogy a csapadék ráfagy a járdákra, terekre és utakra ezért különös óvatosságra lesz szükség a közlekedésben.

A város útjainak takarítását végző Kaposvári Környezetvédelmi Kft. alvállalkozók bevonásával megkezdte a megelőző munkákat. A legmagasabb készültségben dolgoznak reggel óta kint a terepen. A közútkezelővel összhangban elsősorban a főbb közlekedési útvonalakon, a nagyobb forgalmi utakon, járdákon és a buszmegállókban gondoskodnak az alásózásról, érdesítésről. Reggel megkezdték a járdák, délelőtt pedig az utak alásózását.

Ezerrel sózzák az utakat.
Ezerrel sózzák az utakat.

A Kaposvári Közlekedési Zrt. ónos eső és csúszós utak esetén átszervezi a járatait. Csuklós helyett szólóbuszokat indítanak majd az utasok biztonsága érdekében.

Egyúttal arra kérik az autóvezetőket, hogy ilyen esetben csak az induljon útnak, akinek ez elengedhetetlenül szükséges, és aki magabiztosan vezet síkos utakon, kocsiján pedig téli gumiabroncs van.

Címkék: buszjáratok, utak, ónos eső, takarítás, időjárás