Időjárásunkat egy anticiklon alakítja, a jelentős változásokat okozó frontok továbbra is elkerülik térségünket. A leszálló légmozgások hatására csendes, párás, helyenként tartósan ködös az idő. A ködfoltokban előfordulhat gyenge ónos szitálás, vagy zúzmara képződés, ettől eltekintve azonban folytatódik a száraz idő.

A hőmérsékletek többnyire napközben is fagypont alatt alakulnak majd, csak kisebb körzetekben, az átmenetileg napos tájakon közelíthetjük meg a 0 fokot.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Csütörtök: többnyire felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, csak kisebb körzetekben süthet ki átmenetileg a nap. Néhol előfordulhat hószállingózás, gyenge ónos szitálás. Az északkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete általában -4,-2 fok között alakul, de a gyengén felhős tájakon 0 fok várható. A késő esti órákra -6,-4 fok közé hűl a levegő.

Péntek: többnyire erősen felhős, helyenként tartósan ködös idő várható, csak néhol süthet ki a nap. Kisebb hószállingózás, a ködös tájakon ónos szitálás előfordulhat majd. A keleti, délkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete -8,-6 fok között alakul. A délutáni órákra -4,-2 fok közé enyhül a levegő, de a gyengén felhős tájakon 0 fok közelébe emelkedhet a hőmérséklet.

Szombat: többnyire erősen felhős, helyenként tartósan ködös időre számíthatunk, csak kisebb körzetekben lehetnek rövid napos időszakok. Hószállingózás, gyenge ónos szitálás bárhol előfordulhat. A délkeleti szél kissé megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete -8,-6 fok között alakul. A délutáni órákra -4,-2 fok közé enyhül a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején fokozatos enyhülés kezdődik, egyre inkább az átlagos fölé emelkedik a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tél, fagy, lehűl, változékony, felhő, havazás, csapadék, , eső, front, időjárás