Időjárásunkat a Kárpát-medencében nyugalomba jutott fagyos, de meglehetősen száraz levegő alakítja, így folytatódik a többnyire változóan felhős, napos, az átlagosnál jóval hidegebb idő. Éjszakánként mindenhol -10 fok alá hűl a levegő, míg napközben általában -5 fok körüli maximum hőmérsékletekre számíthatunk. Időnként gyenge felhőzónák érinthetik térségünket, ezekből néhol hószállingózás is előfordulhat majd, de számottevő havazás továbbra sem várható.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Vasárnap: időnként megnövekszik a felhőzet, emellett azonban több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat kisebb hószállingózás. Az északi szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete -5,-3 fok között alakul. Késő estére -11,-9 fok közé hűl a levegő.

null

Hétfő: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat kisebb hószállingózás. Az északi szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete -14,-12 fok között alakul. A délutáni órákra -5,-3 fok közé mérséklődik a fagy.

null

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is várható. Néhol előfordulhat hószállingózás. A délkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete -12,-10 fok között alakul. A délutáni órákra -6,-4 fok közé enyhül a fagy.

null

Távolabbi kilátások: eleinte folytatódik kemény téli idő, majd a jövő hét második felében már enyhébb, nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk. Jelentősen gyengül az éjszakai lehűlés, napközben pedig kevéssel 0 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Pénteken jelentős vegyes halmazállapotú csapadék valószínű. Eleinte ónos eső, majd a későbbiekben egyre inkább havazás várható.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: január, , tél, időjárás