Északi, északkeleti áramlással továbbra is igen hideg léghullámok érkeznek fölénk, ezért a következő napokban is folytatódik az átlagosnál több fokkal hidegebb, kemény téli idő. A fölénk érkező levegő továbbra is alacsony nedvességtartalmú lesz, így többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, csak elvétve fordulhat elő kisebb hószállingózás.

Az éjszakák igen hidegek lesznek, általában -10 fok alá hűl a levegő, napközben pedig többnyire -5 fok körüli maximum hőmérsékletekre számíthatunk. Vasárnap kissé nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk a magasban, ezért átmenetileg megnövekedhet a felhőzet, de csak néhol alakulhat ki hószállingózás.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szombat: többnyire napos idő várható, csak néhol növekedhet meg a fátyolfelhőzet. Az északi szél megélénkül, néhol megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete -9,-7 fok között alakul. Késő estére -12,-11 fok közé hűl a levegő.

null

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Néhol előfordulhat kisebb hószállingózás. Az északi szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete -13,-11 fok között alakul, de néhol -15 fok is előfordulhat. A délutáni órákra -5,-3 fok közé enyhül a fagy.

null

Hétfő: változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat hószállingózás. Az északi szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete -14,-12 fok között alakul. A délutáni órákra -5,-3 fok közé enyhül az erős fagy.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig folytatódik a kemény téli idő, jelentős havazásra azonban továbbra sem számíthatunk. A hét második felében megenyhül az idő és időnként vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat majd.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: január, hideg, időjárás, tél