A péntek délutáni vihart követően szivattyúkat kellett munkába állítani Csokonyavisontán és Zicsen, a talaj ugyanis nem tudta elnyelni a csapadékot.

Egy csokonyavisontai pince tulajdonosa kérte a barcsi tűzoltók segítségét péntek délután. A garázsként használt helyiség ugyanis vízben állt. A nagy mennyiségű esővizet egy óra alatt szivattyú segítségével eltávolította az egység.

A tűzoltókat ezt követően továbbriasztották a település Xantus János utcájába, ahol az udvaron térdig érő víz állt, a lakók nem tudtak kijönni a házból. Az egység megkezdte a víz eltávolítását, majd az önkormányzat munkatársai két másik szivattyút is megtelepítettek, hogy a lakóház és a melléképület állagát is veszélyeztető víz minél gyorsabban eltűnjön az udvarról.

Tab és térségére ezúttal is nagy mennyiségű csapadék hullott. Egy zicsi pincében másfél méter magasan állt a víz, amit a tabi tűzoltók szivattyúztak ki. Tab és Kapoly között három helyen is vízátfolyás nehezítette a közlekedést, a harminc centiméteres vízben egy autó elakadt, erőgéppel vontatták ki. A feltorlódott kocsisor csak lassan, tűzoltói segítséggel tudott haladni. Inkén egy útáteresz eltömődött és a víz az úton hömpölygött, a böhönyei tűzoltók gondoskodtak a felgyülemlett esővíz átemeléséről.

Somogyszilben egy kettétört fenyőfa foglalta el az úttestet. A kaposvári tűzoltók motoros fűrésszel távolították el az útról a fát, majd feldarabolták azt. Sántos és Szentbalázs között a sántosi önkéntes tűzoltók avatkoztak be egy félpályás útzárat képező fa eltávolításánál.

Karádnál pedig egy autó akadt el a sáros, erdei úton. A megsüllyedt jármű mentéséhez egy erőgépre is szükség volt, amely kihúzta a gépkocsit a sárból. A tabi tűzoltók megnyugtatták az autó utasait, majd innivalóval látták el a három gyermeket és a felnőttet. Ezt követően a család folytatni tudta útját.

null

null

null

null

Fotó: Barcs HTP (csokonyavisontai helyszíneken)

Címkék: katasztrófavédelem, eső, somogy, időjárás