Megszűnik a hűvösebb levegő utánpótlása, ismét nyugatira, délnyugatira fordul felettünk az áramlás, amellyel több hullámban váltakozó nedvességtartalmú, egyre enyhébb levegő érkezik fölénk.
A hétvége nagy részében többnyire napos, száraz időre számíthatunk, legfeljebb vasárnap délutántól kezdődhet erősebb felhősödés, de eső, zápor estig még nem valószínű. Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, vasárnaptól már 13-14 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk majd.
Hétfőtől továbbra is enyhe, de már kissé nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, időnként erősebben megnövekszik a felhőzet és elszórtan kisebb záporok is kialakulhatnak majd.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Szombat: túlnyomóan napos, száraz idő várható, csapadék nem lesz. A délnyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 10-12 fok között alakul. A késő esti órákra 3-5 fok közé hűl a levegő.

Vasárnap: eleinte még számíthatunk több-kevesebb napsütésre, majd a délutáni óráktól már megnövekszik a felhőzet, de csapadék estig még nem valószínű. A délnyugati szél többfelé megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 2-4 fok között alakul. A délutáni órákra 12-14 fok közé melegszik a levegő.

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhatnak záporok, tartós csapadék nem lesz. A délnyugati szél élénk, időnként erős lesz. A reggeli órák hőmérséklete 4-6 fok között alakul. A délutáni órákra 12-14 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben folytatódik a változékony, gyakran csapadékos, de az átlagosnál jóval enyhébb idő. Szerdán nagy területre kiterjedő, nagy mennyiségű csapadék valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: február, felmelegedés, időjárás