Délnyugat felől már el is érte megyénket az újabb csapadékzóna, amely nagy valószínűséggel már vegyes halmazállapotú csapadékot okoz.

A magasban, a csapadékképződés helyén már pozitív hőmérsékletek vannak, eső képződik, ugyanakkor a talaj közeli légrétegekben még tartja magát a fagy. Ez az időjárási helyzet komoly ónos esővel jár együtt.

null

A következő órákban egyre nagyobb területeken várható eleinte fagyott eső, majd egyre inkább ónos eső. Reggelig akár jelentős mennyiségű csapadék is hullhat, nehézkesé válhatnak majd a közlekedés feltételei.

Szerda napközben átmenetileg ismét hidegebb levegő érkezik fölénk, így az addigi ónos eső ismét átválthat majd hóba. Helyenként 5-8 cm friss hó is hullhat majd.

A friss radaron jól látható a délnyugat felől érkező csapadékzóna.
A friss radaron jól látható a délnyugat felől érkező csapadékzóna.

Időjósunk egy korábbi videónkban már elmondta véleményét az ónos esőről:

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: ónos eső, Somogy, Kaposvár, időjárás