A gyenge csapadékot okozó ciklon eltávolodik térségünkből, mögötte nyugati, délnyugati áramlással váltakozó nedvességtartalmú, egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. A következő napokban folytatódik a változékony, de az átlagosnál már jóval enyhébb idő.

Az éjszakák fagymentesek lesznek, napközben pedig egyre többfelé mérhetünk majd kevéssel 10 fok feletti maximum hőmérsékleteket. Az enyhülés nem jár tartósan napos idővel, sőt viszonylag sok lesz felettünk a felhő és helyenként kisebb záporok is előfordulhatnak majd.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Vasárnap: a változóan felhős ég mellett, hosszabb-rövidebb napos időszakok is lesznek. Csapadék nem valószínű. A nyugati, délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 6-8 fok között alakul. A késő esti órákra 2-4 fok közé hűl a levegő.

Hétfő: többnyire felhős idő várható, helyenként azonban több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Legfeljebb néhol alakulhat kis jelentéktelen zápor. A délnyugati szél élénk, időnként erős lesz. A reggeli órák hőmérséklete 0,+2 fok között alakul. A délutáni órákra 9-11 fok közé melegszik a levegő.

Kedd: többnyire erősen felhős idő várható, csak rövid napos időszakokra számíthatunk. Elszórtan előfordulhat jelentéktelen eső, zápor. A nyugati, délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul. A délutáni órákra 10-12 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövőhét nagy részében folytatódik az igen enyhe idő, kisebb lehűlés majd péntektől kezdődhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: enyhülés, napsütés, havazás, időjárás, , lehűlés, felhő, ősz, tél