A Kárpát-medence időjárását egyre inkább egy anticiklon, illetve a későbbiekben fölénk érkező egyre melegebb levegő együttes hatása alakítja majd. A felhőoszlató, leszálló légmozgások hatására túlnyomóan napos, száraz, egyre melegebb idő köszönt be. A következő napokban tovább erősödik a nappali felmelegedés, a hét második felében már kánikulai melegre, 30 fok feletti hőmérsékletekre számíthatunk.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Kedd: változóan felhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 26-28 fok között alakul. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő.

null

Szerda: többnyire napos, száraz idő várható, kevés nappali gomolyfelhő képződéssel. Az északi szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 14-16 fok között alakul. A délutáni órákra 28-30 fokig melegszik a levegő.

null

Csütörtök: túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk. Az északi szél időnként megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 14-16 fok között alakul. A délutáni órákra 29-31 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a hétvégétől tovább fokozódik a meleg, beköszönt a hőség. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete vasárnap már megközelítheti a 34-35 fokot.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kánikula, hétvége, nyár, időjárás