A következő napokban fokozatosan egy anticiklon hatása alá kerül hazánk, többnyire napos, száraz, egyre melegebb idő köszönt be.

Péntek hajnalra nyugalomba jut felettünk a hűvös levegő, leáll a szél, éppen ezért erős lesz az éjszakai lehűlés, nem egy helyen mérhetünk majd 5 fok körüli minimum hőmérsékleteket. A mélypont után napközben már délnyugatira fordul felettünk az áramlás, amellyel több hullámban egyre melegebb levegő érkezik fölénk, erősödik a nappali felmelegedés, szombaton már 25 fok feletti, kora nyárias hőmérsékleteket mérhetünk majd.

Kisebb változás vasárnap lehet, ekkor egy gyenge hidegfront érinti hazánk északi területeit, megyénkre azonban ez nem lesz majd jelentős hatással, legfeljebb a délutáni óráktól alakulhatnak ki elszórt záporok. 

Tavaly nem volt okunk a panaszra.
Tavaly nem volt okunk a panaszra.

Részletes előrejelzés Kaposvárra: 

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél élénk, időnként erős lesz. A délutáni órák hőmérséklete 19-21 fok között alakul. Késő estére 10-13 fokig hűl a levegő.

Péntek: túlnyomóan napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg a gomolyfelhőzet. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 5-8 fok között alakul. A délutáni órákra 23-25 fokig melegszik a levegő.

Szombat: túlnyomóan napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 10-12 fok között alakul. A délutáni órákra 25-27 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap:  eleinte változóan felhős, napos idő várható, majd a délutáni óráktól erősebben is megnövekedhet a gomolyfelhőzet és elszórt zápor, zivatar is kialakulhat majd. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 12-14 fok között alakul. A délutáni órákra 24-26 fok közé melegszik a levegő.

null

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: Ripp-Rónai Fesztivál, Szalinay Tibor, Kaposvár, időjárás