A hétvégén folytatódik a változékony, az átlagosnak megfelelő hőmérsékletű idő. Az éjszakai órákban érkezett csapadékzóna fokozatosan gyengül, a déli órákban már csak a megye délkeleti határán fordulhat elő kisebb eső.

Napközben felszakadozik a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap, de a délutáni óráktól elszórt záporok, zivatarok is kialakulhatnak majd. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik.

Vasárnap eleinte még lehet kevés napsütés, majd napközben egy újabb front felhőzete érkezik fölénk, de a nap nagy részében nem várható csapadék.

Hétfőn eleinte még előfordulhatnak kisebb záporok, majd későbbiekben egyre szárazabb és melegebb léghullámok érkeznek fölénk, erőteljes felmelegedés kezdődik.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Szombat: eleinte még előfordulhat kisebb eső, majd napközben felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. A délutáni órákban elszórtan kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. Az északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. A délutáni órák hőmérséklete 18-20 fok között alakul. Késő estére 11-13 fok közé hűl a levegő.

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Legfeljebb a késő esti órákban fordulhat elő kisebb zápor. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 7-9 fok között alakul. A délutáni órákra 19-22 fok közé melegszik a levegő.

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat futó zápor. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 11-13 fok között alakul. A délutáni órákra 24-26 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövőhét közepéig meleg, nyári idő várható, majd a hét második felétől mérséklődik a nappali felmelegedés, egyúttal változékonyabbra is fordul időjárásunk.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zápr, front, felhő, tavasz, zivatar, időjárás