Egy hidegfront vonult át a Kárpát-medence felett, amely mögött a csütörtöki hőmérsékletekhez képest 15 fokkal hidegebb levegő érkezett.

A következő napokban még lesz utánpótlása a hideg levegőnek, így folytatódik a változékony, az átlagosnál jóval hűvösebb idő.
Az időnként erősen megnövekvő felhőzetből szórványosan előfordulhatnak majd záporok, de nagy területre kiterjedő jelentős csapadék sehol sem valószínű.

Az éjszakák hidegek lesznek, az derült, szélcsendes helyeken gyenge fagyok várhatók, napközben pedig általában 10-15 fok közötti maximum hőmérsékleteket mérhetünk majd.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szombat: eleinte még többfelé lehet kisebb eső, zápor, majd a déli óráktól csökken a csapadékhajlam, néhol felszakadozhat a felhőzet, de elszórt záporok még ezután is előfordulhatnak majd. Az északi szél erős lesz. A délutáni órák hőmérséklete 10-12 fok körül alakul. Késő estére 4-6 fokig hűl a levegő.

null

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is lehet számítani. Csapadék nem valószínű. Az északi szél élénk, néhol erős lesz. A reggeli órák hőmérséklete 0,+2 fok között alakul, többfelé lehet gyenge talaj menti fagy. A délutáni órákra 12-14 fokig melegszik a levegő.

null

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is lehet számítani. Szórványosan fordulhatnak elő záporok. Az északnyugati szél erős, időnként viharos lesz. A reggeli órák hőmérséklete 2-4 fok között alakul. A délutáni órákra 13-15 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövőhét közepéig folytatódik a változékony, hűvös idő, majd csütörtöktől fokozatos felmelegedés kezdődik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: április, tavasz, ősz, időjárás