Erős északi áramlás alakul ki a Kárpát-medence felett. A következő napokban több hullámban sarkvidéki eredetű, hideg levegő érkezik fölénk, ennek hatására további lehűlés várható.

A hideg mellé időnként nedves léghullámok is érkeznek, ezért az átmenti napos időszakok mellett esőkre, záporokra, néhol hózáporokra is számíthatunk majd, de jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű.

Gyakran lesz erős, időnként viharos az északnyugati szél, ami tovább ronthatja hőérzetünket.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan előfordulhatnak futó záporok. Az északnyugati szél erős, időnként viharos lesz. A délutáni órák hőmérséklete 10-12 fok között alakul. A késő esti órákra 4-6 fok közé hűl a levegő.

Csütörtök: többnyire felhős idő várható, csak rövid napos időszakok fordulhatnak elő. Többfelé valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. A reggeli órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul. A délutáni órákra 8-11 fok közé melegszik a levegő.

Péntek: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan előfordulhatnak futó záporok. Az északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. A reggeli órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul, néhol gyenge fagy is előfordulhat. A délutáni órákra 8-11 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben is folytatódik a változékony, hűvös idő. A hétvégén, illetve az ünnepek alatt ismét növekszik a csapadékhajlam, többfelé lehet kisebb eső, zápor, néhol hózápor, de emellett átmeneti napos időszakokra is lehet számítani.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: lehűl, , hideg, szél, ősz, tél, tavasz, időjárás