Egy tőlünk délre örvénylő ciklon alakítja időjárásunkat. A ciklon hátoldalán péntektől hűvösebb, de továbbra is nedves levegő érkezik fölénk, emiatt folytatódik a változékony, időnként csapadékos idő.

Pénteken egy hidegfront alakítja időjárásunkat, az erősen megnövekvő gomolyfelhőzetből többfelé kell számítani záporra, néhol zivatarra. Az eddigieknél hűvösebb idő várható, a nappali órák hőmérséklete általában 10-12 fok között alakul, de az erős északnyugati szélben ennél alacsonyabb lehet majd a hőérzetünk.

Szombaton és vasárnap szárazabb levegő alakítja időjárásunkat, a felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk, elszórtan azonban továbbra is kialakulhatnak majd záporok.
Mindkét nap erős, időnként viharos északnyugati szél várható, ami tovább ronthat majd hőérzetünkön.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: többnyire erősen felhős idő várható, csak a késő délutáni óráktól kezd el felszakadozni a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Az északnyugati szél erős, időnként viharos lesz. A délutáni órák hőmérséklete 10-12 fok között alakul. A késő esti órákra 8-10 fokig hűl a levegő.

null

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is lehet számítani. Elszórtan előfordulhatnak futó záporok. Az északnyugati szél erős, időnként viharos lesz. A reggeli órák hőmérséklete 5-7 fok között alakul. A délutáni órákra 12-14 fok közé melegszik a levegő.

null

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Elszórtan előfordulhatnak kisebb záporok. Az északnyugati szél erős, időnként viharos lesz. A reggeli órák hőmérséklete 2-4 fok között alakul. A délutáni órákra 10-13 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövőhéten is folytatódik a változékony, időnként kisebb esőkkel, záporokkal tarkított szeles idő. Hideg és melegfrontok váltogatják majd egymást. Keddig melegszik az idő, majd szerdától ismét visszaesik a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: Szalinay, március, hidegfront, tavasz, időjárás