Kissé enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, ennek hatására szerdáig még tovább erősödik a nappali felmelegedés, a délutáni órákban többfelé mérhetünk 12-14 fok közötti maximum hőmérsékleteket.

Kedden még többnyire napos, száraz idő várható, majd szerdán egy közelgő hidegfront hatására már megnövekedhet a felhőzet és kisebb záporok is előfordulhatnak majd.

Csütörtökön felettünk lesz a hidegfront, többnyire felhős idő várható szórványos kisebb esőkkel, záporokkal, jelentős mennyiségű csapadék azonban nem valószínű. A megerősödő északnyugati széllel 4-5 fokkal hidegebb levegő érkezik fölénk, mérséklődik a nappali felmelegedés.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: többnyire napos, száraz idő várható, néhol azonban megnövekedhet a gomolyfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 11-13 fok között alakul. A késő esti órákra 2-4 fokig hűl a levegő.

null

Szerda: eleinte változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, majd a későbbiekben már erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet és elszórtan futó záporok is kialakulhatnak. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 0 fok körül alakul. A délutáni órákra 12-14 fok közé melegszik a levegő. A magasabb értékek a megye délkeleti tájain lesznek.

null

Csütörtök: többnyire felhős idő várható, helyenként azonban rövid napos időszakok is előfordulhatnak. Szórványosan kell számítani kisebb esőkre, záporokra. Az északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. A reggeli órák hőmérséklete 2-4 fok között alakul. A délutáni órák hőmérséklete 7-9 fok között alakul.

null

Távolabbi kilátások: a hét második felétől több hullámban érkezik fölénk a hűvös, váltakozó nedvességtartalmú levegő, szeles, változékony idő köszönt be. Újabb enyhülés a jövőhét elején valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tavasz, változás, március, időjárás