Változó nedvességtartalmú és hőmérsékletű léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé, ezért a következő napokban is folytatódik a meglehetősen változékony, eleinte még enyhe, majd a hét második felében már egyre hűvösebb idő.

Hétfőn eleinte még enyhe levegő érkezik fölénk, a déli órákra 10 fok fölé is melegedhet a levegő, majd a délutáni óráktól megérkezik a hidegfront csapadékzónája és egyre többfelé várható eső, zápor eső. Helyenként intenzív záporok, esetleg zivatarok is előfordulhatnak majd. Napközben megerősödik, időnként viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél.
Kedden az átvonult hidegfront mögött már szárazabb és néhány fokkal hidegebb levegő érkezik fölénk. Napközben szeles, felhőátvonulásos időre számíthatunk, legfeljebb néhol fordulhat elő futó zápor.

Szerdán újabb felhősödés kezdődik és az esti óráktól már kisebb eső, zápor is előfordulhat majd.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Hétfő: eleinte még változóan felhős idő várható, majd napközben erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé várható eső, zápor. Néhol heves zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. Megerősödik, időnként viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél. A délutáni órák hőmérséklete 11-13 fok között alakul. A késő esti órákra 5-7 fokig hűl a levegő.

null

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is előfordulhatnak. Legfeljebb néhol alakulhat ki futó zápor. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A reggeli órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul. A délutáni órákra 8-10 fok közé melegszik a levegő.

null

Szerda: eleinte még változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel, majd a délutáni óráktól erősen megnövekszik a felhőzet, de csak elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 0,+1 fok körül alakul, néhol köd is képződhet. A délutáni órákra 7-9 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a hét második felében átmenetileg téliesebbre fordul időjárásunk, majd a hétvégétől újabb enyhülés kezdődik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: március, eső, időjárás