Változás kezdődik időjárásunkban, péntektől délnyugatira fordul felettünk az áramlás, amellyel egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. A következő napokban jelentősen mérséklődik az éjszakai lehűlés, ugyanakkor tovább erősödik a nappali felmelegedés.

Szombat hajnalban már csak néhol fordulhat elő gyenge fagy, a délutáni órákra pedig kevéssel 10 fok fölé melegedhet a levegő. Szombat estig többnyire változóan felhő, napos idő várható, csapadék még sehol sem valószínű.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható, helyenként azonban tartósabban felhős, ködös időszakok is előfordulhatnak.. A délkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 5-7 fok között alakul. Késő estére 0,-2 fokig hűl a levegő.

Péntek: váltózóan felhős, napos idő várható, csak kisebb körzetekben növekedhet meg erősebben a felhőzet. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete -2,-4 fok között alakul, többfelé képződhet köd. A délutáni órákra 7-9 fokig melegszik a levegő.

Szombat: változóan felhős, napos idő várható, helyenként azonban erősebben felhős időszakok is előfordulhatnak majd. A délnyugati szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 0,-2 fok között alakul, helyenként ködfoltok is képződhetnek. A délutáni órákra 9-11 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: vasárnaptól egyre változékonyabbra fordul időjárásunk, az erősebben megnövekvő felhőzetből többfelé valószínű kisebb eső, zápor. A jövőhéten mozgalmasabb, meleg és hidegfrontokkal tarkított időjárás köszönt be.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: melegedés, tél, enyhe, , tavasz, időjárás