Szerdától egyre inkább egy anticiklon hatása alá kerül a Kárpát-medence, a változékony időt okozó frontok messze elkerülnek minket. A  hét második felében eseménytelen, csendes, párás, néhol tartósan ködös idő köszönt be.

Az éjszakák továbbra is fagyosak lesznek, a derült, szélvédett, még vastag hóval borított tájakon akár -10 fok is előfordulhat majd, míg a délutáni órákra általában 3-5 fok közé melegszik a levegő. Lesznek helyek azonban, ahol az éjszaka képződött köd, illetve ködfelhőzet tartósan megmarad, ezeken a tájakon napközben is 0 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Kedd: többnyire borult idő várható, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet. Szórványosan várható kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A délutáni órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul. Késő estére 0 fokig hűl a levegő.

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül. Az éjszakai órákban többfelé képződhet köd A reggeli órák hőmérséklete -2,-4 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet. A délutáni órákra 2-4 fokig melegszik a levegő.

Csütörtök: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, helyenként azonban tartósan felhős, ködös időszakok is lehetnek. A délkeleti szél megélénkül. Éjszaka többfelé képződhet köd. A reggeli órák hőmérséklete -3,-5 fok között alakul, de néhol ennél is hidegebb lehet. A délutáni órákra 2-4 fokig melegszik a levegő, de a tartósan ködös tájakon fagypont körül alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben folytatódik az eseménytelen, átlagos hőmérsékletű idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: olvadás, tél, enyhülés, , időjárás