Nyugat felől egy hidegfront érte el a Kárpát-medencét. A front mögött 5-6 fokkal hidegebb levegő érkezik fölénk, ennek hatására mérséklődik a nappali felmelegedés, azonban még így is jóval enyhébb idő lesz az átlagosnál.

A következő napokban több hullámban érkezik a nedves levegő, így többnyire erősen felhős, borult idő várható, csak néhol és átmenetileg szakadozhat majd fel a felhőzet. Kisebb eső, zápor szinte bármelyik nap előfordulhat, de nagy mennyiségű csapadék egyelőre nem valószínű.
Az éjszakák fagymentesek lesznek, míg a délutáni órák hőmérsékletei általában 6-8 fok között alakulnak majd.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Vasárnap: többnyire erősen felhős, borult idő várható, csak néhol vékonyodhat el a felhőzet. Eleinte többfelé, később már csak elszórtan várható eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 6-8 fok között alakul. Késő estére 4-6 fokig hűl a levegő.

Hétfő: többnyire erősen felhős, borult idő várható, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet. Szórványosan várható kisebb eső, zápor. A délkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 2-4 fok között alakul. A délutáni órákra 5-7 fokig melegszik a levegő.

Kedd: többnyire erősen felhős, borult idő várható, szórványos esővel, záporral. A délkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 3-5 fok között alakul. A délutáni órákra 6-8 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben enyhe, változékony idő várható, többfelé és több alkalommal kell számítani kisebb esőkre, záporokra. Az éjszakák végig fagymentesek lesznek, a nappali órák hőmérsékletei pedig jóval az átlagos felett alakulnak majd.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szaliny, tél, időjárás