Ciklonok előoldali áramlásában továbbra is enyhe, váltakozó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé, ennek hatására az elkövetkező napokban is folytatódik a sokévi átlagnál melegebb, változékony idő.

Péntek estig nem várható csapadék, változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, majd szombattól már nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, több lesz a felhő, és szórványosan kell számítani esőkre, záporokra.

Az éjszakák fagymentesek lesznek, a délutáni órák legmagasabb hőmérséklete pedig többnyire 10-15 fok között alakul majd.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: a változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 8-10 fok között alakul. A késő esti órákra 5-7 fokig hűl a levegő.

null

Péntek: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 3-5 fok között alakul. A délutáni órákra 13-15 fok közé melegszik a levegő.

null

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett napos időszakok is előfordulhatnak. Szórványosan kell számítani esőre, zápor esőre. A délnyugati szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 3-5 fok között alakul. A délutáni órákra 11-14 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a hétvégétől változékonyabbra, hűvösebbre fordul időjárásunk, de a hőmérsékletek még mindig az átlagos felett alakulnak majd, igazi téli idő egyelőre nem valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tél, előrejelzés, időjárás