Ma egy újabb frontzóna, ezúttal hidegfront éri el megyénket. A front várhatóan lelassul, csapadékzónájával beragad felettünk, így meglehetősen csapadékos időre kell számítani. Nagyrészt eső várható, de a délutáni óráktól a magasban érkező hidegebb levegő hatására havas eső, hó is előfordulhat, néhol intenzív csapadékhullás várható. A hó 500 m alatt valószínűleg nem marad meg. A kora délutáni órák hőmérséklete 5-7 fok között alakul.

Hétfőtől már szárazabb levegő érkezik fölénk, felszakadozik a felhőzet és több-kevesebb napsütésre is lehet számítani.

Kedden ismét délnyugatira fordul felettünk az áramlás, melegebb levegő érkezik fölénk, a délutáni órák hőmérséklete már elérheti a 10 fokot is.

Vasárnap: többnyire borult idő várható, többfelé esővel, záporral, majd a délutáni óráktól havas eső, hó is előfordulhat. Az északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. A délutáni órák hőmérséklete 5-7 fok között alakul. A késő esti órákra 0,+2 fokig hűl a levegő.

Hétfő: változóan felhős, napos idő várható, csak néhol alakulhat ki futó zápor. A nyugati szél erős, időnként viharos lesz. A reggeli órák hőmérséklete 0,-2 fok körül alakul. A délutáni órákra 5-7 fokig melegszik a levegő.

Kedd: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. A délnyugati szél helyenként megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 0,-2 fok között alakul. A délutáni órákra 8-10 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövőhét péntekig nem várható jelentős csapadék, majd szombaton egy mediterrán ciklon hatására egyre többfelé várható eső, havas eső. Egész héten marad az átlagosnál jóval enyhébb idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tavasz után, január, , 2015, tél, eső, időjárás