Egy ciklon előoldali áramlásában, délnyugat felől száraz, igen enyhe levegő érkezik a Kárpát-medence fölé. A következő három napban folytatódik az átlagosnál mintegy 10 fokkal melegebb idő. 

Hétfőn lehetnek felhős időszakok, majd kedden és szerdán többnyire napos, száraz idő várható, erősödő nappali felmelegedéssel, a délutáni órákban 12-13 fokos csúcshőmérsékletekkel!

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

htf.jpg

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett, több-kevesebb napsütés is várható. Legfeljebb néhol alakulhat ki jelentéktelen zápor. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 8-10 fok között alakul. Késő estére 4-6 fokig hűl a levegő.

null

Kedd: általában gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 2-4 fok között alakul. A délutáni órákra 11-13 fok közé melegszik a levegő.

null

Szerda: többnyire napos, száraz idő várható, csapadék nem lesz. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 3-5 fok között alakul. A délutáni órákra 11-13 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: karácsony másnapján egy markáns hidegfront éri el hazánkat, amely mögött erős lehűlés kezdődik, a hétvégén már a nappali órák hőmérséklete is fagypont körül alakulhat. Eleinte csak elszórtan alakulhatnak ki záporok, hózáporok, majd a hét legvégén, illetve a jövőhét elején nagyobb nedvességtartalmú levegő érkezhet fölénk, de a friss számítások szerint ezzel együtt újabb enyhülés is kezdődhet!

Várhatóan nem lesz fehér az idei karácsony!

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tél, szalinay, időjárás