A következő napokban is folytatódik a változékony, enyhe idő. Az időszak elején kisebb lehűlés várható, csütörtök hajnalban akár gyenge fagy is előfordulhat, ugyanakkor a nappali órákban többnyire 6-8 fokig melegszik a majd a levegő, amely még mindig magasabb az ilyenkor szokásosnál.

Pénteken egy ciklon előoldalán felerősödik felettünk a déli áramlás, amellyel több fokkal melegebb levegő érkezik fölénk. Ismét erősödik a nappali felmelegedés, péntek délután már 10-13 fok közötti maximum hőmérsékleteket is mérhetünk majd.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Szerda: eleinte még előfordulhat kisebb eső, zápor, majd napközben megszűnik a csapadék, többfelé felszakadozik a felhőzet. Az északnyugati szél megerősödik, néhol viharos széllökések is előfordulhatnak. A délutáni órák hőmérséklete 6-8 fok között alakul. Késő estére 2-4 fokig hűl a levegő.

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett, rövid napos időszakok is előfordulhatnak. Legfeljebb néhol alakulhat ki kisebb zápor. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete -1,+1 fok között alakul, néhol köd is képződhet. A délutáni órákra 6-8 fokig melegszik a levegő.

Péntek: a változóan felhős ég mellett, több-kevesebb napsütés várható, legfeljebb néhol alakulhat ki jelentéktelen zápor. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 2-4 fok között alakul, helyenként köd is képződhet. A délutáni órákra 10-13 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: szombaton újabb gyenge hidegfront éri el megyénket, hatására vasárnapra ismét visszaesik a hőmérséklet, majd a jövő hét elején újabb felmelegedés kezdődik.


 A fehér karácsony esélye, a jelenlegi modellszámítások alapján: 5 %

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felhő, nap, lehűlés, enyhe, hidegfront, felmelegedés, tél, időjárás